További részletek a Balatoni időjárásról

 

Útvonaltervezés
Útvonaltervezés a pályához

8230. Balatonfüred Kiserdő

 

Most 1 látogató van jelen az oldalon

Hírek, információk

1. oldal | 2. oldal | 3. oldal | 4. oldal | 5. oldal | 6. oldal | 7. oldal | 8. oldal
9. oldal

 

2015. december 21.

Karácsonyi Kupa eredményei.

10 páros részvételével került sor december 19-én a szokásos meghívásos férfi páros karácsonyi kupára.

A párosokat a megyei bajnokságba résztvevő csapatok kapitányai állították össze a lehető legnívósabb verseny érdekében. A Karácsony Kupa nemcsak a versenyről, hanem az évtől való elköszönéstől, a karácsonyi hangulatról is szól. Ez utóbbiról Balázsné Zsuzsa, Szabó Zsuzsa és Pető Éva gondoskodott egésznapos odafigyelésükkel, kiszolgálásukkal, amelyet ezúton is megköszönünk. A reggel 09 órától este 18 00-ig tartó mérkőzések után jó hangulatú vacsora zárta a rendezvényt.

Az eredmények:

I. helyezet a Schütz – Győri páros, a II. helyezet a Cege - Tánczos páros , míg a megosztott III.-ak a Csendes-Fazekas (Pető Éva) és Veress – Herold párosok lettek.

 

***

 

2015. december 09.

Gyászolunk

A napokban elhunyt Kádár László sportkörünk tagja. Mindannyiunk által tisztelt kiváló ember és teniszező volt. Felesége és hozzátartzói gyászában osztozunk. Temetésére akaratának megfelelően szűk családi körben kerül sor. Nyugodj békében Laci!

 

***

 

2015. november 27.

Karácsony Kupa

2015. december 19.-én kerül sor a meghívásos férfi páros teniszversenyre, mint az év utolsó versenyére. A meghívottakat a csapatbajnokságon résztvevő tagokból a csapatkapitányok hívják meg, és ekként tíz páros fog versenyezni. A fenti azaz, szombati napon mindkét pálya a versenyt szolgálja, így kérjük az egyébként szombaton játszok megértését

 

***

 

2015. november 26.

ITF 1-es kategóriájú Nemzetközi Veterán Verseny a Római Teniszakadémián.

Sportkörünket négy versenyző Homrodi Péter, dr. Pető Éva, Tánczos Zoltán, dr. Hajba Csaba képviselte a rangos kiemelkedően erős megközelítő 500 fő részvételével zajló lebonyolításra került teniszversenyen. A verseny erősségére jellemző, hogy több versenyző jelentkezését nem fogadták el, mert nem fértek fel a fő táblára. Ennek ismeretében külön értékes és szép eredményt ért el Homrodi Péter aki nagy küzdelemben egy kört tudott menni egyéniben és a második körben is szoros meccset játszott. Dr. Pető Éva női párosban hatalmas küzdelemben a döntő szettben 12:10-re kapott ki, a döntőbe jutásért vívott küzdelemben. A Homrodi-Pető vegyespáros döntőbe jutásért játszott, de az ellenfél vitatható hozzá állása miatt visszalépésre kényszerültek. Dr. Hajba Csaba és Tánczos Zotlán egyéniben és párosban is igen kemény ellenfelektől szenvedtek vereséget.

 

***

 

2015. október 29.

Eredményesen szerepeltek fiataljaink

Lengyel Álmos oktató vezetésével a nyár úton került sor a Veszprém Megyei Korosztályos Banjokságra Balatonalmádiban.

Az eredmények:
 • Fiú 10 egyes. 2. Bóta Jonatán
 • Fiú 12 egyes: 3. Turáni Robin
 • Fiú 16 egyes: 3. Horváth András
 • Leány 12 egyes: 1. Bernát Eszter
 • Leány 18 egyes: 3. Bernát Eszter
 • Az eredmények is mutatják, hogy érdemes az utánpótlással a fiatalokkal foglalkozni. Gratulálunk valamennyi fiatalnak a kíváló eredményekhez és természetesen Lengyel Álmos oktatónak.

   

  ***

   

  2015. október 27.

  2015. november 1 től megkezdődik a téli szezon két fedett pályán a sátorban

  Felhívjuk tagjaink és minden érdeklődő figyelmét, hogy a fenti időponttól üzemszerűen működik a téli sátor így két fedett pályán megkezdődik a téli szezon. Állandó december 31-ig, majd március 31-ig szóló fix időpontokat még november 10-ig lehet igényelni dr. Hajba Csabánál 30/9167-483, illetőleg eseti időpontokat folyamatosan Herold Krisztiánnál 70/3228-564. A féléves díjakat az első játékkal egyidőben Herold Kisztiánnál lehet befizetni, illetőleg legkésőbb november 15-ig. Ennek hiányában a felemelt eseti pályadíj díjat kell fizetni. A féléves pályadíjakat a fix időpontokat figyelembevéve, teljes egészében ki kell fizetni függetlenül attól, hogy a játék valamilyen okból elmarad, vagy azt a játékosok esetileg nem igényelnék. Kérjük a játékosokat, hogy bármely műszaki probléma esetén a klubházban kiírt telefonszámot hívják, amelyet előre is köszönünk

  A pályadíjak az alábbiak:

  8.00-16.00-ig a nem klubtagoknak 3 300-Ft/óra,
  16.000-tól 3 800- Ft/óra.
  Külsős vendégeink lekötött időpontok esetén az előbbiek szerint 2 900-Ft/ óra, illetve 3 200-Ft/óra.
  Sportköri tagjainknak esetenként 16.00-ig 2 800-Ft/óra, ezt követően 3 100-Ft/óra.
  Rendszeres időpontokra sportköri tagjainknak 16.00-ig 2 400-Ft/óra, ezt követő időpontban 2 600-Ft/óra.

   

  ***

   

  2015. október 5.

  Az októberi Batyus rendezvény eredményei

  A szeptember végi rossz idő miatt elmaradt sportköri rendezvényt 2015. október 03-án ismételtük meg csodálatos napsütéses tenisz időben, jó hangulatban, és nagy érdeklődés mellett. A hagyományoknak megfelelően sorsoltuk össze az egyes párokat, akik két csoportban körmérkőzést játszottak, majd helyosztokra került sor. A hölgyeknél 7 résztvevővel körmérkőzésekre került sor. A mintegy 30 főt megmozgató rendezvény baráti beszélgetéssel és a sportkör meghívására finom ebéddel fejeződött be.

  Az I. helyezettek 1-1 wellness belépőt kaptak, illetőleg a jövő év márciusi közgyűlésen kupát és oklevelet is átadunk számukra.

  Az eredmények:

  Férfiak
  I. helyezet: Homrodi-Sárkány
  II. helyezet: Ferenczyhalmi- Ifj. Solymár
  III. helyzetet: Kupcsik-Id. Solymár

  A hölgyeknél a nyert gémek számítása alapján
  I. helyezet: Balázsné Zsuzsa
  II. helyezet: Szabóné Zsuzsa
  III.helyezet: Pető Éva

   

  ***

   

  2015. szeptember 15.

  Dalma a világ tetején!

  Gálfi Dalma ismét bizonyított! Wimbledon-i páros győzelem után megnyerte az US Opent a juniorok között! Gratulálunk Dalmának édesapjának, édesanyjának és minden felkészülését segítőnek. Mi fürediek büszkék lehetünk sportkörünk tagjára az elért eredményekre. Kívánunk további sok sikert és nagyon jó eredményeket!

   

  ***

   

  2015. szeptember 8.

  Szeptemberi páros verseny

  A hagyományoknak megfelelően 2015. szeptember 26.-án (szombaton) 9 órától kerül megrendezésre az úgynevezett Batyus rendezvény, ahol összesorsolt párosok (tehát nem előre benevezett) játszhatnak.

  A sorsolást 9 órakor ejtjük meg, és várhatólag a késő délutáni órákba a sportkör "fehér asztal" mellé invitálja a játékosokat. Ez alkalommal a sportkör hölgytagjai vállalták magukra az étel biztosítását. Minden tagunktól köszönettel várjuk az estleges ital, aprósütemény felajánlását, hozzájárulva a jó hangulathoz.

  A zökkenőmentes szervezés érdekében már most várjuk a jelentkezéseket. Feliratkozni Bocsor József gondnoknál lehet, de természetesen a helyszínen is elfogadunk nevezéseket.

   

  ***

   

  2015. szeptember 7.

  A téli sátor működési feltételei

  Az Elnökség eredményesnek ítélte a nyári szezont, másrészt, előkészületeket tett a téli szezon beindításáról.

  A sátor várhatólag október második felébe kerül felállításra és az elmúlt évhez hasonlóan, azt a sportkör üzemelteti. Hasonló az elmúlt évhez, az állandó és fél évre lekötött pályafoglalásokat dr. Hajba Csabától lehet igényelni (30/9167483), az eseti pályafoglalásokat Herold Krisztián gondnok helyettes intézi, aki egyúttal a téli időszakban a sátor felügyeletét is ellátja.

  A pálya foglalásoknál előnyt élveznek azok, akik az elmúlt évben már állandó idősávokat foglaltak le. A pálya díjak ebben a szezonban nem változnak, azok a tavalyival egyezőek. Ennek megfelelően a sportkör tagjai 20%-os kedvezménnyel 16 és 21 óra között 3 100-Ft-ért, 8-14 óra között 2 800-Ft-ért foglalhatnak óránként pályát. Amennyiben fél évre előre, azaz december 31-ig igénylik a pályát, úgy további kedvezményt kapnak, fő időszakba 2 600-Ft, mellékidőbe 2 400-Ft/órában. Ennek további feltétele, hogy ezen kedvezményes díjat egy összegben legkésőbb 2015. november 15-ig befizessék. Az összeg befizetése egyúttal a pálya igénylés feltétele is. Az állandó időpontokra vonatkozó befizetéseket az időpont egyeztetéshez hasonlóan dr. Hajba Csabánál lehet teljesíteni.

  Az úgynevezett külsős, nem sportköri tagoknak fő időben 3 900-Ft/óra a díj, mellékidőben 3 400-Ft/óra, állandó fix időpont esetén fő időben 3 300-Ft, mellékidőben 3 000-Ft. Lehetőség van este 20 órától 21.30-ig időpontot igényelni, ennek pályadíja a másfél órára vonatkozóan 2 000-Ft.

  Szeretnénk már most jelezni, hogy a sátor felállításához a sportkörünk tagjaitól segítséget kérünk, akik munkájukért két óra ingyenes teniszezési lehetőséget kapnak. Jelentkezni ez ügyben dr. Hajba Csabánál lehet.

   

  ***

   

  2015. szeptember 5.

  Keszthely ITF Nemzetközi 1 kategóriájú verseny

  Keszthelyen került megrendezésre Magyarország legrangosabb nemzetközi veteránversenye megközelítő 300 fő részvételével.

  Sportkörünket Tánczos Zoltán és Hajba Csaba képviselte. Tánzos Zoltán remek eredményként egy kört ment a szingliben, míg Hajba Csaba döntő szettben szenvedett vereséget ugyancsak a szingliben.

  Hajba Csaba osztrák partnerével Mueck-el párosban a döntőben a világranglistát vezető Pansy-Godfroid osztrák/belga párostól kapott ki és így II.-ik helyezést ért el, míg Simig Anikóval vegyes párosban III.-ik helyezett lett.

   

  ***

   

  2015. szeptember 3.

  Lengyel Álmos oktató beszámolója a fiatalok versenyéről

  2015. július 27.-én megtartottuk a fiatalok versenyét. A szakosztályunkból tizenhatan jelentek meg.

  A verseny megnyitásakor szakosztályunk vezetőségi tagjai Mészáros Károly üdvözölte a résztvevőket és a megjelent szülőket.

  Herold Krisztián segítségével közel három órán keresztül tartottuk meg a vetélkedőjüket.

  „Két csoportra osztottam a résztvevőket. Az egyik csoportba soroltam azokat, akik már több mint egy éve járnak rendszeresen edzésre /ők voltak a haladók/, míg másik csoportba kerültek azok, akik egy éven belül kezdték megismerni a tenisz fortélyait. A haladók négy games szettet játszottak, míg a kezdők különböző feladatokat kellett elvégezniük.”

  Jó hangulatban zajlottak a mérkőzések, illetve feladatok.

  A haladóknál, a fiúknál Szurma András végzett első helyen Bóta Jonatán előtt. Leányoknál Bernáth Eszter végzett első helyen Herold Lili előtt. A kezdőknél legjobban Szabó Nóra végezte a feladatokat.

  A verseny végén mindenki a helyezésének megfelelően tábla csokoládét kapott.

   

  ***

   

  2015. augusztus 31.

  Kíváló füredi erdmények a Huszár Kupán

  Ismét jó mezőny jött össze a fövenyesi Huszár Kupán, ahol sportkörünket 5 versenyző képviselte.

  Eredmények:
  Stanka László és Tánczos Zoltán férfi egyéniben egyaránt döntőbe jutottak, ahol Stanka László a mezőnyből kiemelkedő Sákovits Pétertől kapott ki, míg Tánczos Zoltán pechesen rövidítésben 8:3-as előnyt bukott el.
  Döntőt játszott a Hajba -Stanka páros vereséget szenvedve a rutinos Franke-Kamerda pártól.
  Hajba Csaba III.-ik lett vegyes párosban.
  Herold Krisztián egy kört ment szingliben, a Schütz-Herold páros pedig egy igen erős párostól kapott ki.

   

  ***

   

  2015. augusztus 23.

  Szegedi veterán verseny

  2015 augusztus 21-23-án került megrendezésre a szegedi 2-es kategóriáju veterán verseny. A rossz idő ellenére jó mezőny jött össze a füredi Szent István versenyt követő eseményként. Sportkörünket Dr Hajba Csaba és Stanka László képviselte. Egyéniben Dr Hajba III. helyezett lett, míg a Dr Hajba - Stanka páros a korosztályánál 20 évvel fiatalabb OB III-es párostól kapott ki az első körben 2:1 -re. Stanaka László igen szoros meccsen a négy közé jutásért 6:4, 7:5-re kapott ki.

   

  ***

   

  2015. augusztus 18.

  A Szent István Napi Verseny eredményei:

  A tavalyihoz hasonlóan megközelító 80 versenyző részvételével került lebonyolításra a hagyományos immár 42-ik országos 2 kategóriájú versenyünk.

  Az esemény rangját jelzi,hogy az országos ranglistán első 10 közötti több mint 15 versenyző szerepelt. A legmagasabb szinvonalu szám talán a 45+ egyéni férfi volt, ahol nagy küzdelemben az olasz Dario Roscielli nyert.

  Nagy számban indultak sportkörünk versenyzői, amelyet ezúton is köszönünk. A nehéz sorsoláson többen már az első körben elvéreztek, de ezzel eggyütt is az elmúlt évek egyik legjobb eredményét értük el. Ezek közül is kiemelkedi a Dr Schütz-Dr Varjúné Cseh Beáta I. helyezése vegyes párosban. Külön gratulálunk a Dr Veress-Dr Fülöp férfi páros III.helyezéséhez, hiszen az elődöntőbe jutásért az egyik legerősebb párt győzték le.

  Egyéb hazai eredmények: Tánczos Zoltán férfi páros III., Stanka -Dr Hajba férfi páros II., Dr Hajba vegyespáros III. helyezés.

  Minden versenyzőnek és a szervezésben, lebonyolításban résztvevőnek köszönjük a közremúködést. A részletes eredmények az alábbi linkek megnyitásával láthatóak.

  Felhívjuk a figyelmet, hogy augusztus 28-30 között kerül lebonyolításra a Huszár Kupa Fövenyesen. Biztatjuk tagjainkat,hogy minél nagyobb számban induljanak.

  FE45 | FE55 | FE65 | FP+110 | FP+120 | FP-110 | NE45 | VP+110 | VP-110

   

  ***

   

  2015. augusztus 2.

  Remek mérkőzések a felkészülési tornán

  Kilenc páros részvételével igen magas színvonalú férfi páros verseny volt augusztus 1-én. A sorsolás után egy igen erős A csoport és egy szintén jó erőkből álló B csoport került kialakításra. Az egyes csoportokban körmérkőzés volt, majd keresztbe játszással dőltek el a helyezések. A torna kiválóan szolgálta a felkészülést a Szent István Kupára.

  Az eredmények:
  • I. helyezett Schütz-Győri
  • II. helyezett Hajba- Stanka
  • III. helyezett Földházi- Rácz.

  Mindenkinek köszönjük a részvételt !

   

  ***

   

  2015. július 29.

  Felkészítő páros verseny a Szent István Kupára

  2015 augusztus 1-én /szombaton/ 9 órától hirdetjük meg a Szent István Kupára felkészítő páros versenyt. Azokat a párosokat várjuk, akik indulni szeretnének az év kiemelkedő versenyén.Elózetesen az elmúlt évi tapasztalatokból kiindulva külön is felkértünk párosokat, így várhatólag 8-10 párosméri össze tudását az 1-2 3-as pályákon. Az eredményekről természetesen hírt adunk.

   

  ***

   

  2015. július 28.

  A Batyus rendezvény eredményei:

  A rendkívüli meleg idő ellenére szép számmal vettek részt sportkörünk tagjai a julius 25-i páros versenyen.A szokásnak megfelelően a helyszínen sorsoltuk össze az egyes párokat. Az eredmények: Férfi páros I. Cendes-Gál, II. Pázmány-Földházi és III.Szabó/Cege/-Sárkány és Stanka-Balázs. A hölgyeknél egyéni eredményt hirdettünk. I.Balázsné Zsuzsa II Salamon Zsuzsa, III Doktorné Ági, IV Veress Józsefné. A napot Doktor Feri-Herold Krisztián finom pörköltje és nény pohár ital baráti beszélgetéssel zárta.

  Köszönjük a résztvevők sportszerű játékát, a Hölgyek odafigyelését és szervírozását, valamint a kiváló pályaelőkészítést Bocsor Józsefnek és Herold Krisztiánnak.

   

  ***

   

  2015. július 20.

  Páros teniszverseny

  2015. július 25. napjára páros teniszversenyt hírdetünk.

  Részletek >>

   

  ***

   

  2015. július 19.

  Szent István Napi Veterán Teniszverseny

  Ez évben 2015. augusztus 14-15-16. napján kerül megrendezésre a Szent István Napi Veterán Teniszverseny.

  A részletes kiírás ide klikkelve tekinthető meg >>

  A jelentkezők számától függően az egyes korcsoportok összevonhatóak.

   

  ***

   

  2015. július 13.

  Gálfi Dalma wimbledoni bajnok!

  Dalma sporttörténelmet írt, junior párosban wimbledoni bajnok lett. A sportkör nevében elsőként igyekeztünk gratulálni a fantasztikus eredményhez, amelyre édesapja Gálfi Tamás sms-be válaszolt az alábbiak szerint: " Köszönjük az egész Petőfinek" Dalma 2015-től édesapjával egyetemben sportkörünk tagja, és ennél szebb ajándékot az idén 80 éves sportkörünknek el sem tudunk képzelni. Kedves Dalma és Tamás! Mégegyszer gratulálunk és büszkék vagyunk rátok.

   

  ***

   

  2015. július 11.

  Körmöczy fedettpályás verseny

  Megkésve adunk hírt arról hogy ez év februárjában kerüllt sor Budapesten az ITF 2 kategóriáju nemzetközi fedettpályás veterán teniszversenyre, ahol Dr Hajba Csaba Szebegyinszki Andrással a párosban döntőbe jutott és szoros mérkőzésen a döntö szettben röviditésben kapott ki olasz ellenfelüktől.Eredményükkel a nemzetközö ranglistán a 261-ik helyre kerültek.

   

  ***

   

  2015. július 10.

  Esti tenisz

  A tavalyi évhez hasonlóan julius 13 és augusztus 13 között naponta 20.30 és 22.00 óra között villanyfényes teniszezésre van lehetőség az 1-es és a 2-es pályán. A sportkör tagjainak önköltséges alapon óránknt 750 Ft a vendégeknek 1 750 Ft a pályadíj..Pályát igényelni a megelőző nap 19 órájáig a gondnoknál lehet.

   

  ***

   

  2015. július 1.

  Nyári versenyek!

  Felhívjuk a figyelmet, hogy 2015. július 25.-én szombaton kerül sor a hagyományos Batyus páros versenyre, a már megszokott lebonyolítási rend szerint. Kérjük tagjainkat, hogy előzetesen is jelentkezenek a gondnoknál. A verseny költségeit a sportkör viseli, amelyet fehér asztal mellett szeretnénk zárni egy ital, és Doktor Ferenc (és/vagy) Herold Krisztián által készített finom bográcsos étellel.

   

  ***

   

  2015. június 30.

  Sikerek a Huszár Kupán!

  Sportkörünket hárman képviselték a 2015. június 26-28. között lebonyolított fővenyesi veterán versenyen. A nagyon jónak, erősnek mondható mezőnyben jó eredményeket is sikerült elérni, amelyek közül kiemelnénk, hogy sportkörünk új tagja Tánczos Zoltán férfi egyéniben 3. lett, párosban pedig, 2. helyezést ért el. Gratulálunk neki! További eredmények: a dr. Hajba Csaba-Kupcsik György páros 3. helyezést ért el, míg dr. Hajba Csaba-Póka Ágnes vegyes párosban 1. helyezett lett, azaz elnyerte a Huszár Kupát.Sajnos dr. Győri János nem tudta megismételni a tavalyi jó eredményét, mert rendkívül peches sorsolása volt. A mezőnyből kiemelkedő Országos ranglistán magasan jegyzett Sákovics Pétertől kapott ki egyéniben. Már most felhívjuk a figyelmet, hogy augusztus végén újabb Huszár Kupa lesz és biztatjuk tagjainkat a nevezésre.

   

  ***

   

  2015. június 30.

  Gyermek-ifjúsági verseny

  Lengyel Álmos oktató szervezésében került sor 2015. június 27.-én a szokásos évi a fiatalok számára megrendezett teniszversenyre. A remek hangulatú versenyen kiemelkedő létszám volt 17 fővel, és természetesen a szurkoló szülők biztatása mellett. Az eredményekről még híradást adunk. Úgy tűnik kezd beérni sportkörünk azon három évvel ezelőtt elhatározott szándéka, hogy új nemzedéket, fiatalokat vonjon be a tenisz életbe, ingyenes, illetőleg rendkívül szerény mértékű oktatási díj mellett.

   

  ***

   

  2015. június 24.

  A Szív Kupáról

  2015. június 20.-án került megtartásra a III. Szív Kupa 10 meghívott férfi senior páros részvételével. A meghívottak körét Prof. dr. Veress Gábor a kupa alapítója, a Sportkör a veterán bajnokságban játszó csapatkapitányok bevonásával alakította ki a hagyományoknak megfelelően. Úgyszintén a hagyományoknak felelt meg, hogy a versenyt, így mindenekelőtt a hozzá kapcsolodó kiszolgálást, annak valamennyi pénzügyi feltételét a meghívott szponzorok, így Földházi István tagunk és kiemelkedő támogatonk a Halker Kft., Gödry Zoltán képviseletében. A párosok két 5-ös csoportban játszottak körmérkőzést, majd az 1. és 2. helyezettek játszottak a helyezésekért.

  Az Eredmények:

  1. Veress Gábor-Zsombók Zoltán
  2. Kupcsik György-Szecsődi István
  3. Szabó (Cege) Gyula - Hajba Csaba

  A jó hangulatú napot a versenyzők és hozzátartozóik jó hangulatú büfé vacsora mellett fejezték be a Blaha Étterem vendégségében. Végezetül külön megköszönjük Bocsor József és Herold Krisztián pálya előkészítését, Balázs Istvánné Zsuzsa és Salamonné Zsuzsa egész napos és odafigyelő segítségét.

   

  ***

   

  2015. június 9.

  Megtartotta soron következő ülését az Elnökség

  Az Elnökség június havi ülésén áttekintette a nyári szezon feladatait, bevezette a klubtagok és vendégek számára az ingyenes internet szolgáltatást, Pörneczi Norbert klubtagunk támogatásával a laptop használat is biztosított. Az internetes jelszót gondnokunktól Bocsor Józseftől lehet elkérni.

  Új kaput készíttettünk az 1. és 2. pályák megközelítésére, így elkerülhető lesz, hogy a másik két pályán levő játékot szükségtelenül ne zavarjuk.

  Idén is tervezzük az esti világítás melletti teniszt, klubtagjaink számára önköltséges áron július- augusztus hónapba. Ennek részleteiről még híradást adunk.

  Idén 80 éves a klubunk, amelynek megemlékezéséről folytattuk az előkészítést, várhatólag ősszel egy külön rendezvényen fogunk megemlékezni mindenről.

   

  ***

   

  2015. június 8.

  Ismét Szív kupa!

  2015. június 20.-án kerül sorra hagyományos meghívásos Szív kupa páros versenyre, amelynek lebonyolítását, költségeit szponzoraink vállalták magukra

   

  ***

   

  2015. június 7.

  Veterán versenyek

  Június 05-07. között került lebonyolításra a Halker kupára Balatonbogláron kiváló környezetben, jó pályákon, mintegy 120 résztvevővel.

  A klubunkat dr. Hajba Csaba képviselte, aki páros partnerével Kamerda Károllyal III. helyezést ért el.

  Felhívjuk klubtagjaink figyelmét, hogy 2015. június 25-28.-án kerül sor a szintén hagyományos veterán teniszversenyre a Huszár kupára Balatonakaliban.

  Minden klubtagunkat biztatunk a részvételre, remélhetőleg megismételve a tavalyi jó eredményeket.

  Nevezni június 26. 13 00 óráig a helyszínen lehet a Balatonakali Theodora Tenisz Klubban.

   

  ***

   

  2015. május 20.

  Szezonnyitó férfi egyéni verseny.

  8 fő részvételével került sor május 16.-án a szokásos évadnyitó férfi egyéni versenyre.

  A sorsolást követően két négyfős csoport körmérkőzést játszott, majd a keresztbejátszások után a következő végeredmény alakult ki.

  1. helyezet Herold Krisztián,
  2. helyezet Stanka László,
  3. helyezet Csendes István.

  A versenyt jó hangulatú beszélgetés zárta egy ital és egy pizza elfogyasztása mellett.

   

  ***

   

  2015. május 19.

  Megkezdődtek a csapatbajnokságok

  Megkezdődtek a csapatbajnokságok és valamennyi csapat kiváló eredményeket ért el.

  A Füred C I. osztályú csapat az első három fordulóban győzött hasonlóan a Kiserdő Füred Veterán csapathoz. A Füred A Veterán csapat 1 győzelem, 1 döntetlen, és 1 vereséggel kezdte a szezont.

   

  ***

   

  2015. április 24.

  Aktuális

  Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a 2015. évi tagdíj befizetése április 15.-ig volt esedékes. Aki ezt elmulasztotta, kérjük pótolja a gondnoktól kért csekken, vagy átutalással az alábbi bankszámlaszámra:
  OTP Balatonfüredi Fiók 11748069-20065269.

  A 3. és 4. pálya április 27.-én indul!

   

  ***

   

  2015. március 23.

  Eredményes volt a 2015. március 21.-i közgyűlés

  Megtartotta éves közgyűlését sportkörünk, és a meghirdetett napirendi pontok szerint elfogadta az elnökség elmúlt 5 éves tevékenységéről szóló beszámolót. Elfogadta a 2014. évi gazdasági tevékenységről szóló jelentést, megtárgyalta a sátorüzemeltetés elmúlt évi tapasztalatait, a Balatonfüred Tenisz Sportjáért Alapítvány beszámolóját. Döntött a gyermek tenisz oktatás továbbfolytatásáról, és meghallgatta a versenyszerűen sportoló csapataink kapitányainak beszámolóját. Ezt követően az elmúlt évi háziversenyek díjainak átadására került sor. Úgyszintén elfogadására került a 2015. évi háziversenyek programja.

  A közgyűlés hátralevő részében került sor a 2015-2020 között működő elnökség megválasztására, a szavazás végeredménye:

  Elnök: dr. Hajba Csaba                  
  Tagok: Balázs Istvánné
  Mészáros Károly
  dr. Győri János
  Nyitrai Attila

  A 2015-ben a közgyűlés tagdíjat nem emelt, így azok az alábbiak:

  Gyermek 14 éves korig:    6 000 - Ft
  Családi kedvezmény: - 1 000 Ft

  Ifjúsági 14-18 éves korig és nappali felsőoktatásban résztvevők: 16 000 Ft/év    Családi kedvezmény: - 2 000 - Ft

  Felnőtt 65 éves korig: 32 000 - Ft/év 
  Családi kedvezmény: - 3 000 - Ft

  Nyugdíjas 65 év felett, fiatalabbak nyugdíjas igazolvánnyal: 18 000 Ft/év Családi kedvezmény: - 2 000 - Ft

  Megjegyzés: Családi kedvezmény három vagy több fő esetén vehető igénybe.

  Az eseti nem tag pályabérleti díjak: 2 800 Ft / óra az előszezonban és 3 000 Ft/ óra főszezonban.

  Kérjük tagjainkat, hogy a tagdíjakat legkésőbb 2015. április 15.-ig szíveskedjenek a 11748069-20065269 jelű bankszámlára átutalással, vagy a gondnoktól átvehető csekken befizetni.

  Felhívjuk még a figyelmet arra, hogy új tagok a befizetést megelőzően kérhetik tagfelvételüket a gondnoknál található belépési nyilatkozattal, a tagfelvételről az elnökség soron következő ülésén dönt.

  Megköszönjük az Szja 1%-os felajánlásokat, amelyet 2015-ben is várunk az alábbi számlaszámra: Balatonfüredi Petőfi Sportkör    adószám: 19900049-1-19

  A 2015. évi rendezvényterv
  Megyei bajnokságban részvétel 3 csapattal.
  május 16.: Szezonnyitó egyéni verseny
  június 20-21: Észak és Dél Balatoni Vállalkozók meghívásos versenye
  június 27.: Gyermek és ifjúsági egyéni verseny
  július 04.: Harmadik Balatonfüredi Szív Kupa meghívásos páros teniszverseny
  július 25.: Felnőtt "Batyus" páros háziverseny
  augusztus 01.: Felkészítő páros verseny a Szent István Napi országos senior versenyre  
  augusztus 14-16.. Szent István Napi Országos Veterán tenisz verseny
  szeptember 25.: 13 órától - 26.-a 14 óráig : Vasutas Találkozó
  szeptember 26.: Felnőtt "Batyus" páros házi verseny
  december 19.: Meghívásos Karácsony Kupa páros verseny
  2016. február : Fedett pályás senior páros verseny

  A közgyűlés végezetül jó hangulatú vacsorával ért véget a Halászkert Vendéglőben.
  Megkezdődött az 1 és 2 pályák nyári szezonra történő előkészítése, és remélhetőleg már működni fognak március 30.-ától. Április elején kerül sor a tenisz sátor lebontására, így a 3 és 4 pályák várhatólag április 20-ától tudnak üzemelni.
  Az Elnökség minden tagunknak, sportbarátunknak kellemes időtöltést, jó nyári szezont kíván!

   

  ***

   

  2015. március 13.

  Nagysikerű fedettpályás páros verseny

  13 páros részvételével került sor februárban a hagyomány teremtő céllal rendezett senior páros versenyre.

  A verseny lebonyolítása szerint egy erősebb férfi A jelű 5 párosból álló, egy majdnem ilyen erős B jelű 4 párosból álló csoport, valamint 4 vegyespáros versenyzett.

  A lebonyolítás körmérkőzéses alapon történt és valamennyi mérkőzés sportszerű jó hangulatú volt.

  Az eredemények:

  Férfi A csoport:
  I. Szecsődi-Kubcsik
  II. Herold-Schütz
  III. Gál-Majer

  Féfri B csoport:
  I. Csendes-Kiss
  II. Mádai-Szabó
  III. Pörneci-Olti

  Vegyes páros:
  I. Balázs-Balázs
  II. Wacháné-Kiliti
  III. Veress-Veress

  A versenyt ötletadó gazdája Herold Krisztián volt, aki rendkívül finom pörköltet is készített. Krisztián a verseny ideje alatt egy kamerát is felszerelt, így a mérkőzéseket a Klubházba pihenő versenyzők is láthatták. A győztesek a közgyűlésen kupát és érmet vehetnek át. A vegyes páros első díj az Anna-Grand Hotelban egy Welness nap, a férfi A és B csoport I. helyezettjei 1-1 üveg italt kaptak.

  Az eredményhirdetés után, jó hangulatú fehér asztal melleti vacsoránál zárult a rendezvény.

   

  ***

   

  2015. március 11.

  Évadzáró - nyitó-tisztújító közgyűlés

  Tisztelt Sportköri Tagunk ! 

  Tisztelettel és szeretettel meghívjuk egyesületünk évadzáró -nyitó-tisztújító közgyűlésére , melyet egy vacsorával összekötve a Halászkert étteremben tartunk 2015. március 21-én 16 órai kezdéssel .
  Napirendi pontok :

  1. Köszöntés , határozatképesség vizsgálata .
  2. Levezető elnök , jegyzőkönyv vezető és hitelesítők megválasztása .
  3. Beszámoló  a 2014 évi gazdasági adatokról . A Sportkör elmúlt 5 évének pénzügyi értékelése. Ea: Balázs Istvánné  .
  4. A Sportkör elmúlt 5 évének elnökségi összefoglalója , Ea: Felhőfalvi László .
  5. Beszámoló a sátorüzemeltetés elmúlt évi tapasztalatairól. Ea: Dr. Hajba Csaba  .
  6. 2015 évi tervek , tagdíj előterjesztés . Ea : Felhőfalvi László Sk elnök .
  7. Beszámoló a 2014 évi Gyermek tenisz oktatásról . Ea: Lengyel Álmos .
  8. Beszámoló  a Szent István napi országos versenyről és az egyéb házi versenyekről , Csapatkapitányi beszámolók a 2014 évről , díjkiosztás . Ea: Mészáros Károly elnökségi tag .
  9. Az alapítvány 2014-es évének értékelése , beszámoló . Ea: Németh István kuratórium elnöke .
  10. Vegyes ügyek .
  11. Az elmúlt 5 év . Ea : Felhőfalvi László Sk elnök
  12. Jelölő Bizottság - Szavazat számláló Bizottság /Levezető elnök/ elemzésének ismertetése , jelölés . Ea : Doktor Ferenc Bizottsági elnök
  13. Szavazás , összesítés , ismertetés . Ea : Doktor Ferenc Bizottsági elnök
  14.  Vacsora a sportkör költségén , melyhez ezúton is jó étvágyat kívánunk (Vacsora +Pogácsa ,egy pohár bor, vagy üveg sör , fejenként.)

  Amennyiben  a megadott időpontban a közgyűlés határozatképtelen , úgy 16 óra 15 perckor a megjelent létszámmal a közgyűlést (a fenti napirendekkel) határozatképesnek nyilvánítjuk és a közgyűlést megtartjuk .

  A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében (vacsorarendelés) kérjük részvételi szándékát legkésőbb  március 16-ig beérkezőleg  jelezni szíveskedjen a  +36 20 3978126 telefonszámon , vagy a balzs.zsuzsa@gmail.com email címen.

  Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy az egyes napirendi pontokhoz kapcsolódó írásos beszámolók az alábbi linkeken megtekinthetők.

  Megjelenésére , véleményére és javaslataira számítunk .

  Baráti és sporttársi üdvözlettel.

  Felhőfalvi László    Sk. elnök 

  Elnökség tevékenysége 2010-2015

  Tagdíj és rendezvény tervek, valamint hosszú és rövidtávú elképzelések

  Balatonfüred tenisz sportpályáért

  Alapítvány 2015-es költségvetés terv

  2014. pénzforgalmi beszámoló

   

   

  ***

   

  2015. február 7.

  Senior férfi-női páros teniszverseny

  VERSENYKIÍRÁS

  Senior férfi-női páros teniszversenyre
  Időpont: 2015. február 28. 12.00 óra

   

  A verseny résztvevői: a Petőfi Sportkör senior korosztályú tagjai

  Helyszín: Balatonfüred Kiserdő fedett sátor, 2 db salakos pálya

  A versenyre név szerinti párosok nevezhetnek írásban, és legkésőbb 2015. február 25.-i beérkezéssel a drhajba@t-online.hu, vagy a karoly.meszaros@citromail.hu  email címekre, vagy ugyanezen időpontig Herold Krisztián gondnokhelyettesnél. A pályák korlátozott számára és a verseny körültekintő lebonyolítására tekintettel, a határidőt kérjük betartani.

  Versenyigazgató: Mészáros Károly, Versenybíró: dr. Hajba Csaba

   

  A verseny lebonyolítására a veterán teniszversenyekre vonatkozó szabályok szerint, a nevezések számától függően kerül sor.

  Nevezési díj nincsen.

  A verseny ideje alatt a klubház a versenyzők rendelkezésére áll.

  A verseny díjazása: kupa és oklevelek.

  Az eredményhirdetés várható időpontja este 19.00 óra.

  Az Elnökség a versenyt követően a résztvevőket fehér asztal mellé invitálja fogadásra.

   

  ***

   

  2014. december 22.

  Karácsony Kupa (Berta Zoltán emlékverseny)

  Nagy sikerrel került sor tíz páros részvételével a meghívásos férfi teniszversenyre december 19.- én. A játékosok kérésére két ötös csoport körversenyt tartott, így rendkívül kiegyenlített erőviszonyok alapján születtek meg az eredmények, amelyek az alábbiak:

  A csoport

  1. Szabó (Cege) Gyula-Szabó András
  2. Kupcsik György - Szecsődi István
  3. Németh István - Herold Krisztián

  B. csoport

  1. Mészáros Károly - Solymár János ű
  2. Balázs István - Csendes István
  3. Felhőfalvi László - Zsohár Géza

  A helyezettek  szponzorok által felajánlott díjazásban részesültek, majd  fehér asztal mellett köszöntek el az évtől. Köszönjük Herold Krisztián pörköltjét, Balázsné Zsuzsa, Salamon Zsuzsa és Bial Gabi közreműködését a szervezésben.

   

  ***

   

  2014. december 21.

  Petőfi Sportkör fiataljainak versenye

  December 14.-én Lengyel Álmos oktató szervezésében került sor a Sportkörünk fiataljainak versenyére, ahol tanúségtételt tehettek egyre gyarapodó tenisztudásukról.

  Az eredmények:

  Lány haladó 1. helyezett Bernáth Eszter
  Lány kezdő 1. helyezett Nagy Boglárka
  Fiú haladó 1. helyezett Szurma András
  Fiú kezdő 1. helyezett Sipos Gergő

  Reméljük, hogy az immár két éve az érdeklődő fiataloknak bevezetett teniszoktatás meghozza eredményeit, biztosítja az utánpótlást.

   

  ***

   

  2014. december 16.

   

  Karácsonyi Köszöntő

  Szép a fenyő télen, nyáron
  Sose lepi dermedt álom
  Míg az ágán jég szikrázik
  Üde zöldje csak pompázik.
  Nagykarácsony immár eljő,
  Érkezik az új esztendő
  míg a mező dermed, fázik,
  a zöld fenyves csak pompázik.

  (Weöres Sándor: Szép a fenyő)

   

  Tisztelt honlap Olvasók, jelenlegi és jövőbeli Klubtagjaink!

  Bár hó még nem jelzi, csak mérsékelt hideg, a naptár szerint erősen nyakunkon van már az év vége.

  Engedjék meg, hogy ez alkalommal, a Balatonfüredi Petőfi Sportkör elnöksége nevében tisztelettel köszöntsem Önöket.

  Aktuálisan, mint korábban is, fontosnak tartjuk, hogy megköszönjük részvételüket, munkájukat, amellyel hozzájárultak klubéletünk pozitív változásaihoz.

  Kedves kötelezettségünk továbbá, hogy egyúttal

  BÉKESSÉGBEN, SZERETETBEN GAZDAG KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET kívánjunk.

  Kívánunk továbbá a közelgő 2015-ös évhez :

  egészséget, sok-sok pályán töltött örömteli órát, minél több sportbarátot, akikre szeretettel és tisztelettel gondolunk a játék befejezése után is, egyszóval

  BOLDOG ÚJ ÉVET

  Az elnökség nevében tisztelettel és szeretettel

  Felhőfalvi László
  SK elnök

   

  ***

   

  2014. november 10.

  Üzemszerűen működik a téli teniszsátor

  November 3-tól üzemszerűen működik a téli teniszsátor. Az állandó (fix) foglalt helyek mellett még lehetőség van folyamatosan eseti játéklehetőséget igényelni Herold Krisztián gondnoknál (70/32-28-564) az alábbi héten belüli időpontokkal.

  Minden nap 20 órától 3.000 Ft/1,5 órára.

  Hétfőn 11 és 16 óra közötti órákban,
  Kedden 10 óra és 14 óra közötti órákban,
  Szerdán 8-tól 14 óráig,
  Csütörtökön 9 és 14 óra között,
  Pénteken 11 és 13 óra között,
  Szombaton 15 óra és 20 óra között,
  Vasárnap 8 és 21 óra között.

  Jó minőségű pályákkal várjuk az érdeklődőket.

   

  ***

   

  2014. október 22.

  Áll a sátor!

  Felállításra került a sátor és várhatólag október 27-től üzemszerűen működik a téli időszakban.

  Sportkörünk első alkalommal vállalta fel a saját üzemeltetést, továbbra is biztosítva a téli időszakban a teniszezési lehetőséget. Köszönjük mindazoknak a segítő munkáját, akik a sátor felállításában részt vettek, szabadidejükből áldozva erre időt. Mint ahogyan azt már korábban közzétettük, a téli időszakban a rendszeres állandó foglalásokat dr. Hajba Csabánál, az eseti alkalmakat pedig Herold Krisztiánnál lehet igényelni.

  Az óradíjak a tavalyival egyezőek, a klubtagoknak főidőben (minden nap 16-21 óráig) 3100 Ft/óra, 8-14 óráig 2800 Ft/óra. A lekötött legalább fél éves időszakra vonatkozó díj az előzőekhez igazodva 2600 Ft/óra, illetőleg 2400 Ft/óra. A külsős vendégek számára a főidőben 3900 Ft/óra, mellékidőben 3400 Ft/óra. A lekötött időpontok esetén 3300 Ft/óra, illetőleg 3000 Ft/óra.

  Mindenkinek jó teniszezést kívánunk a téli időszakra is.

   

  ***

   

  2014. október 01.

  Jó eredmények a csapatbajnokságokról

  Balatonfüred A csapata óriási mérkőzésen 4:2-re megverte a tavalyi bajnok Pikk-Ász-t aki az idei bajnokságban is bajnokesélyes. Gratulálunk a csapatnak a kiemelkedő teljesítményhez.

  A Kiserdő Füred Veterán csapat szintén jó eredménynek számító 3:3-as döntetlent ért el Balatonalmádiban a helyi csapattal, amely a tavaszi itthoni mérkőzés eredményével volt megegyező.

  A Füred C csapat legutóbb Balatonfűzfőt verte 4:2-re.

  Vége felé közelednek a csapatbajnokságok, csapataink jó szereplése egyúttal klubunk sikerét is jelenti.

   

  ***

   

  2014. szeptember 29.

  Szeptemberi páros verseny eredményei

  Szeptember 28.-án került megrendezésre a szokásos sportköri tagok számára kiírt páros versenyre.

  13 férfi és 2 női páros nevezett és a korábbi hagyományoktól eltérően mindenki ugyan azzal a páros társával versenyzett végig.

  A férfi páros 1. helyezettje Szabó Gyula (Cege) - Szabó András, 2. dr. Schütz Géza - Kupcsik György, 3. dr. Győri János - Herold Krisztián.

  A hölgyeknél az egyéni eredmények kerültek figyelembe vételre. 1. helyezett Szabó Gézáné, 2. Balázs Istvánné, 3. Bial Gabi, 4. Doktor Ferencné.

  A versenyt követően a sportkör pörkölttel látta vendégül a résztvevőket. Minden résztvevőnek köszönjük a részvételt, a hozott finom italokat és süteményeket, a hölgyeknek a kiszolgálást, odafigyelést.

   

  Megkezdődtek a sátor felállításának előkészületei

  Ebben az idényben a sportkör saját maga üzemelteti a sátrat. Várhatólag október 20-a és november 1. között lehet először játszani a sátorban, de az előkészületek, így a 2-es pályát érintően víz nyomvonal kiásás már megkezdődnek, a 3-as 4-es pályák várhatólag még két hétig lesznek igénybe vehetőek.

  Az 1-es 2-es pálya a jó idő kitartásáig működik. Kérjük, hogy azok akik állandó fix időpontra igényelnek helyet, ezt dr. Hajba Csabánál vagy Herold Krisztiánnál jelezzék. A téli időszakban a tervek szerint minden nap 16 és 21 óra között fűtött klubház várja a teniszezőket. A sátor és a klubház felügyeletét a sportkörrel való megállapodás alapján Herold Krisztián gondnok helyettes fogja ellátni.

   

  ***

   

  2014. szeptember 17.

  Veterán bajnokság: Kiserdő Füred - Füred A 4:2

  A házi rangadón a Gálfi, dr. Győri, Stanka, Mészáros, dr. Hajba, Cseh összetételű csapat a szintén jó teljesítményt és nagy küzdeni tudást mutató Füred A csapatot tudta legyőzni, amelyre a korábbi időszakban nem volt példa. A legizgalmasabb mérkőzés talán a Mészáros Károly-Szabó (Cege) Gyula közötti volt, ahol a 8-5-ös végeredmény biztosította be - Cege szokásos küzdeni tudása ellenére - a Kiserdő Füred győzelmet.

  Gratulálunk mindkét csapatnak a magas színvonalú játékhoz.

   

  ***

   

  2014. szeptember 11.

  Megkezdődtek a megyei bajnokságok

  Óriási küzdelemben dr. Schütz Géza és Pázmándy Miklós kiemelkedő játékával 3:3 arányú döntetlent ért el a sportkör I. osztályban szereplő C csapata az Euronics ellen. A sikernek különös rangot ad, hogy az ellenfélnél szerepelt Vízkelety (Vizes) László is, akiről köztudomású, hogy talán a legjobb megyei játékos. Gratulálunk a csapatnak. A további eredményekről, így a veterán bajnokságról rendszeresen hírt adunk.

   

  Ismét a keszthelyi nemzetközi versenyről:

  Már hírt adtunk arról, hogy lebonyolításra került Keszthelyen a Nemzetközi ITF I-es kategóriájú nemzetközi teniszverseny, ahol dr. Hajba Csaba vegyes párosban döntőbe jutott. A döntőért 120 ITF pontot kapott és így a 2014. szeptemberi nemzetközi ranglistán 31. helyen szerepel a legjobb magyarként. Párja Simig Anikó ezzel a kiváló eredménnyel úgyszintén 31. helyezett.

   

  ***

   

  2014. szeptember 08.

  Keszthely 1-es kategóriájú ITF Nemzetközi Veterán Teniszverseny

  Több mint 300 résztvevővel került sor Keszthelyen a hagyományos 1-es kategóriájú teniszversenyre, amely Magyarországon a legmagasabb besorolású veterán verseny. Sportkörünket dr. Hajba Csaba képviselte, aki szerb párjával Szasa Lucic-al az elődöntőbe jutásért játszott, de vereséget szenvedett. Dr. Hajba Csaba a vegyes párosban Simig Anikóval döntőbe jutott, ahol sérülés miatt vissza kellett lépniük, így is a remek 2. helyezést érték el. Megemlítjük még, hogy Dobosi Csaba budapesti párjával Prágai Sándorral a páros döntőbe jutott, ahol vereséget szenvedett. Gratulálunk nekik is.

   

  ***

   

  2014. szeptember 07.

  Ismét Huszár Kupa

  Augusztus végén került megrendezésre a II. Huszár Kupa, ahol sportkörünk tagjai remek eredményeket értek el. Éljátékosaink Kupcsik György és dr. Győri János megnyerte a kupát korosztályában. Herold Krisztián 3. lett. Dr. Hajba Csaba 3. helyezést ért el egyéniben. A párosban is szép eredmények voltak, a dr. Győri-Herold Krisztián páros 2. lett, míg a dr. Schütz-dr. Hajba páros 3. helyezést ért el. Dr. Győri János vegyes párosban is indult, ahol úgyszintén szép 2. helyezést szerzett. Reméljük, hogy a versenyeken való részvételi kedv továbbra is megmarad. Gratulálunk a versenyzőknek.

   

  ***

   

  2014. augusztus 22.

  Szent István Napi Veterán Teniszverseny Eredmények

  Nagy sikerrel zárult a Szent István Napi Veterán Teniszverseny.

  Mintegy 80 fő vett részt a jubileumi 40. három napos teniszversenyen. Az indulók között a korábbi időszakhoz hasonlóan külföldi résztvevők is voltak. Az indulók között több mint 20 országos ranglistával rendelkező volt és ehhez méltó magas színvonalú versenyzést produkáltak, nem csak a kiemeltek, de valamennyi résztvevő.

  Sportkörünk 9 fővel és 5 párossal képviseltette magát, közülük immár hagyományosan a Kupcsik György - Szecsődi István páros szerepelt a legeredményesebben, 3.-ak lettek.

  Gratulálunk a jó játékot produkáló Fazekas György - dr. Barcza István párosnak, de valamennyi játékosunknak.

  A versenyjelentés ide kattintva, a rajtlista és az eredmények az alábbi fájlokban tekinthetők meg:

  1. tábla | 2. tábla | 3. tábla | 4. tábla | 5. tábla | 6. tábla
  Ellenőrző lap | Nl külföldi férfi | NL magyar férfi | NL magyar női | Rajtlista

   

  Már most felhívjuk sportköri tagjaink figyelmét, hogy szeptember 28.-án (vasárnap) kerül megrendezésre a hagyományos páros teniszverseny, amelynek kiírásáról a későbbiek során még hírt adunk.

   

   

  ***

  2014. július 29.

  Szent István Napi Veterán Teniszverseny

  Augusztus 15-17 között megrendezésre kerül a Szent István Napi Veterán Teniszverseny a tavalyival egyező kiírással.

  Szeretettel várjuk a sportolókat arra is tekintettel, hogy az idei a 40. Szent István Kupa lesz.

  A kiírást az érdeklődők ide klikkelve tudják megtekinteni, kinyomtatni.

   

  Teniszütő húrozás

  Felhívjuk a figyelmet még arra, hogy sportkörünk teniszhúrozó gépet szerzett be, így gondnokhelyettesünk Herold Krisztián vállalja a húrozást, tagjaink számára 1.000 Ft-ért, a sportkör által beszerzett úgyszintén 1.000.- Ft-os húr felszerelésével.

  Amennyiben a sportoló saját húrt hoz, úgy természetesen ennek díját ő állja, úgyszintén beszerzési áron biztosítunk teniszlabdákat sportköri tagjainknak.

   

  ***

   

  2014. július 29.

  Figyelem! A felkészítő páros verseny elmarad.

  Az augusztus 2.-i felkészítő páros verseny időtorlódásra tekintettel elmarad.

  Felhívjuk a figyelmet, hogy augusztus 15-17 között megrendezésre kerül a Szent István Napi Veterán Teniszverseny a tavalyival egyező kiírással. Szeretettel várjuk a sportolókat arra is tekintettel, hogy az idei a 40. Szent István Kupa lesz. A kiírást az érdeklődők a honlap előugró ablakján láthatják. Felhívjuk a figyelmet még arra, hogy sportkörünk teniszhúrozó gépet szerzett be, így gondnokhelyettesünk Herold Krisztián vállalja a húrozást, tagjaink számára 1.000 Ft-ért, a sportkör által beszerzett úgyszintén 1.000.- Ft-os húr felszerelésével. Amennyiben a sportoló saját húrt hoz, úgy természetesen ennek díját ő állja, úgyszintén beszerzési áron biztosítunk teniszlabdákat sportköri tagjainknak.

   

  ***

   

  2014. július 28.

  Páros teniszverseny eredményei

  Nagy sikerrel került lebonyolításra a július 26.-i páros teniszverseny (batyus bál)

  A hagyományos júliusi teniszversenyen 28 férfi és 6 női versenyző vett részt, úgyszintén a hagyományoknak megfelelően külön versenyeztek a férfiak és nők, illetőleg 3 teljes kör lebonyolítására került sor minden versenyző tehát különböző párokkal 3 mérkőzésen vehetett részt.

  A versenyzőket erős és kevésbé erős csoportra osztottuk, ekként kiegyenlített és színvonalas mérkőzésekre került sor. A mindvégig jó hangulatú versenyen színvonalas mérkőzésekre került sor. A férfiaknál pontegyenlőség volt Szabó (Cege) Gyula, és Somorjai László között 24-24 nyert gémmel. Ezért szétlövésre került sor 10-es tiebreak-al. Az óriási küzdeni tudásról tanúbizonyságot tett Cege, 3-9-ről fordított és ekként Füreden maradt az első helyezés. Gratulálunk neki.

  Második Somorjai László és Gál Gyula lett, a nőknél pedig Szabóné Salamon Zsuzsa lett az első, őt Balázs Istvánné Zsuzsa és Bial Gabi követte.

  Köszönjük minden versenyző részvételét.

   

  ***

   

  2014. július 9.

  A II. Szív Kupa eredményei

  Nagy sikerrel tíz páros részvételével került sor július 5.-én a hagyományt teremtő Szív Kupa férfi tenisz páros versenyre.

  A verseny jó hangulatban, színvonalas mérkőzésekkel került lebonyolításra. A szervező idén a sportkörünk volt, de az ötletgazda dr. Veress Gábor professzor és Földházi István sportköri tagjaink szponzori segítségével.

  A versenyt három tagú szervező bizottság dr. Veress Gábor, Szabó Gyula (Cege) és dr. Hajba Csaba szervezte és az ő munkájukat segítette Balázs Istvánné (Zsuzsa), Szabó Gézáné (Zsuzsa) valamint Bocsor József, Herold Krisztián és Doktor Ferenc. Köszönjük.

  A verseny első helyezettje dr. Fülöp István-László Csaba,

  2. Kupcsik György-Szabó Gyula,

  3. dr. Győri János-Zsohár Géza.

  Gratulálunk nekik. Természetesen jövő évben ismét megrendezésre kerül a verseny.

   

  ***

   

  2014. július 1.

  Batyus-bál július 26.án

  Időben szeretnénk jelezni tagjainknak, hogy ismételten július 26-án 9 órától megrendezzük a hagyományos páros versenyt (batyus bált). A verseny célja a játék mellett továbbra is kiemelten az, hogy a sportkör tagjai baráti találkozón vehessenek részt, tenisztudásunk mellett a közösségi szellem is erősödjön.

  A sportkör idén is a Halászkert vendéglő segítségével vendégül látja a versenyzőket halászlé és túrós csusza menüvel. Természetesen örülnénk, ha a résztvevők pogácsával, süteménnyel, itallal járulnának hozzá a remélhetőleg jó hangulatú versenyhez.

   

  ***

   

  2014. június 30.

  II.Szív kupa férfi páros verseny július 5.-én

  A tavaly elsőként megrendezett Szív kupa folytatódik, hagyományteremtő céllal. A verseny meghívásos férfi páros verseny, ahol 10 páros két csoportban fog szerepelni. A verseny ötletgazdája prof. dr. Veress Gábor aki maga is részt vesz a versenyen.

  A tavalyitól eltérően azonban idéntől már ez a verseny is sportkörünk hivatalos saját szervezésű programjai között szerepel. A versenyre július 5.-én szombaton 9 órától kerül sor, várhatóan a kora délutánig mind a négy pálya igénybe vételével.

   

  ***

   

  2014. június 29.

  Huszár Kupa Fövenyes

  Jubileumi 10. alkalommal megrendezett versenyre került sor június 27-29 között Fövenyesen, ahol mintegy 70 résztvevő vett részt, különböző veterán korosztályokban. Erős mezőny volt, több korosztályban a tavalyi Balatonfüredi Szent István Kupán győztes vitte el a trófeát. A Petőfi Sportkörből idén csak egy versenyző vett részt dr. Hajba Csaba, aki egyéniben 3. párosban 2. lett korosztályának megfelelő csoportban. A szervező Révész László reményét fejezte ki, hogy jövőre több füredi versenyzővel tud találkozni és természetesen várja őket szeretettel.

   

  ***

   

  2014. június 18.

  Megtartotta június ülését az elnökség

  Elfogadta Mádai János tagunk felajánlását és ettől a héttől adogatógép áll klubtagjaink rendelkezésére, amelyet elsősorban az oktatók használhatnak, de a kezelés elsajátítása után más érdeklődő is igényelheti.

  Döntött az elnökség arról, hogy július 1-től augusztus 20-ig este 9-11 óra között világításnál van teniszezésre lehetőség két pályán.Külső vendégeknek 3.500 Ft/óra, a klubtagoknak 1.750 Ft/óra mellett. Pályát foglalni Bocsor József gondnoknál és dr. Hajba Csabánál (30 9167 483) lehet.

  Döntött az elnökség, hogy lecseréli a klubház korszerűtlen nyílászáróit hőszigetel nyílászárókra.

  Jövő évben a Kiserdei teniszpályák 80 évesek lesznek és a Városért Közalapítvánnyal egyeztetve jövőre könyv jelenik meg a teniszről, klubunkról, amelyhez várjuk klubtagjaink relikviáit, fotóit és minden más segítségét.

  Az elnökség bevezeti a külső vendégek számára a 10 illetve 20 alkalmas bérletjegyet, 10 illetőleg 20 %-os kedvezménnyel. Június 21.-én megtartásra kerül a szokásos éves gyermekverseny, várjuk az érdeklődőket.

  Közeleg a július és két versenyre kerül sor. A meghívásos II. Szív Kupa férfi páros versenyre július 5.-én szombaton és a szintén hagyományos Batyus Páros Verseny július 26.-án baráti beszélgetéssel és finom halászlével illetőleg túrós csuszával.

  Az elnökség Herold Krisztián és Lengyel Álmos oktatókkal e tevékenységükre vonatkozó megbízási szerződést kötött, amelynek alapján mindkét oktató óránként 500 Ft-os pálya igénybevételi díjat fizet a klubnak.

   

  ***

   

  2014. május 29.

  Félidejénél tartanak a csapatbajnokságok

  Lebonyolításra került három forduló. A veterán bajnokságban szereplő Balatonfüred A csapat 4:2-re kikapott a nagyon erős Szigligettől és 3:3-at játszott a szintén jó erőkből álló Pikk Ász-al. A Kiserdő Füred (korábban Füred B) 5:1-re nyert Tapolca ellen és rendkívül szoros, izgalmas csatában három csapatgyőzelmet jelentő labdát elvesztve 3:3-as döntetlent ért el Balatonalmádival. Az idei veteránbajnokság rendkívül kiegyenlített és erős, hátra van még két forduló.

   

  ***

   

  2014. május 23.

  Tájékoztatjuk a

  klubtagokat, vendégeinket és a honlapot olvasókat, hogy az elnökség tudomásul vette és elfogadta Wacha Antal oktatónk azon szándékát, hogy a jövőben a klubnál nem kíván oktatói tevékenységet végezni.

  Az oktatást igénylők kiszolgálásáról az elnökség továbbra is gondoskodik.

   

  ***

   

  2014. május 19.

  Elmaradt az idény nyitó egyéni verseny!

  Elmaradt az idény nyitó egyéni verseny a sajnálatos rossz időjárási viszony miatt. Természetesen egy közeli időpontban szeretnénk pótolni a hagyományos idény nyitót, ennek várható ideje június első fele lesz. A kiírásról az érdeklődők a honlapon és a Klubházban láthatnak tájékoztatást.

  Megkezdődtek a csapatbajnoki mérkőzések, a Balatonfüred A remek teljesítménnyel legyőzte a Kiserdő Füred (korábbi nevén Balatonfüredi B) együttesét. A további eredményeket időszakonként közöljük.

  Végre beköszöntött a jó idő, mindenkinek jó sportolást, jó szórakozást kíván az elnökség.

   

  ***

   

  2014. április 29.

  Egységes szerkezetbe foglalt pályarend

  Az elnökség a 2014. március 22.-i közgyűlésén is elhangzottakra is tekintettel áttekintette a pálya használati rendet.

  A korábbi vezetőség még 2002-ben elfogadott pályahasználati rendje időtálló, azt csak néhány helyen kellett változtatni. Az új pályahasználati rendet a Klubház hirdetőtábláján kifüggesztve találhatják meg tagjaink és vendégeink, illetve felkerült honlapunk szabályzatok-dokumentumok fejezetébe is.

   

  ***

   

  2014. április 22.

  Megkezdődnek a csapatbajnokságok

  Május 6.-ával indulnak a megyei csapatbajnokságok, ahol hagyományos módon a sportkörtől 3 csapat nevezett be. Így két veterán bajnokságban induló csapat a Balatonfüred A és a Balatonfüredi Kiserdő Tenisz csapat (korábban Balatonfüred B néven indult), valamint a Balatonfüred C csapat, amely az ún. "rendes" csapatbajnokságban vesz részt.

  Az eredményekről a szokásos módon a honlapon időszakonként tájékoztatást adunk.

   

  ***

   

  2014. április 11.

  Ülésezett az elnökség, aktuális hírek

  Az elnökség megtartotta március ülését és a közgyűlésen elhangzott javaslatra is tekintettel döntött arról, hogy a teniszoktatás - a pályák beüzemelése után - kizárólag a 3-as és 4-es pályákon történik. Az elnökség felkérte Herold Krisztiánt gondnokhelyettesítési feladatokra, aki azt vállalta.

  Már működik az 1-es 2-es pálya és várhatóan az április 14.-én kezdődő héttel beüzemel a 3-as 4- es pálya is. Ez utóbbiakról a sátor elbontásra került, azt a bérlőtől átvette az elnökség. A klubház már most az egyesületi üzemelésben működik, gondnokunk Bocsor József felügyelete mellett. A klubházban gondnokunktól az egyesület tagjai 1.500 Ft-os, a beszerzési árnak megfelelő összegben igényelhetnek teniszlabdákat.

  Az elnökség mindenkinek jó sportolást, jó szezont kíván a 2014-es évre is.

   

  ***

   

  2014. március 29.

  2014. évi rendezvény terv

  Az egyesület elfogadta 2014. évi rendezvény tervét. Ennek alapján

  májustól-júniusig megyei csapatbajnokságok
  május 17. szezonnyitó egyéni házi verseny
  június II. Balatonfüredi Szív Kupa
  június Észak-Déli Vállalkozók meghívásos versenye
  június 21 gyermek és ifjúsági egyéni verseny
  július 26. felnőtt "batyus" páros verseny
  augusztus 2. felkészítő páros verseny
  augusztus 15-17. Szent István Napi Országos Veterán Tenisz verseny
  szeptember 26. 13 órától szeptember 27. 14 óráig

  Vasutas Találkozó (verseny)

  október 4. felnőtt batyus baráti páros verseny
  december 20. meghívásos Karácsony Kupa páros verseny

   

  ***

   

  2014. március 28.

  Újabb örökös tagja van az egyesületnek

  Az egyesület tagsága egyhangúlag elfogadta az elnökség azon javaslatát, amelynek alapján Balázs István az egyesület örökös tagja lett.

  Balázs István sport tevékenysége az egyesületi életben való közreműködése a tagság előtt közismert és elismert.

  Gratulálunk az örökös tagsági címéhez, további eredményes sportolást és jó egészséget kívánva számára.

   

  ***

   

  2014. március 27.

  Eredményesen zárult az egyesület 2014. március 22.-én megtartott közgyűlése.

  A tagság valamennyi meghirdetett napirendi pontot elfogadta, így az egyesület elnökségének elmúlt évi beszámolóját, a csapatkapitányok beszámolóit.

  Beszámolót hallgatott meg az elmúlt évben indított ingyenes gyermektenisz oktatásról és döntött arról, hogy ezt folytatni szükséges ebben az évben is.

  A közgyűlés elfogadta az örökös tagsági intézmény jövőbeni adományozásának rendjéről szóló szabályzatot, amit az érdeklődők a honlap dokumentumok, szabályzatok fejezetében találhatnak meg.

  Megválasztásra került a jövő évben esedékes tisztségviselői választásokat előkészítő jelölőbizottság.

  A közgyűlés végén az elmúlt évi sportesemények díjai kerültek átadásra, majd jó hangulatú vacsorával zárult a taggyűlés.

   

  Felhívjuk tagjaink figyelmét az ez évben esedékes tagdíjakra.

  Ezek az alábbiak: 

  gyermek 14 éves korig 6.000 Ft/év
  ifjúsági 14-18 év  és nappali tagozatos felsőoktatásban résztvevők 16.000 Ft/év
  felnőttek 65 éves korig 32.000 Ft/év
  65 év felettiek és nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők 18.000 Ft/év
  családi kedvezményre jogosultak 3 vagy több fő esetén gyermekkorúnál -1.000.- Ft., ifjúsági korúnál -2.000 Ft., felnőttnél -3.000 Ft, nyugdíjasnál -2.000 Ft.

  Kérjük a tagságot, hogy a tagdíjakat az egyesület OTP Banknál vezetett 11748069-20065269 jelű számlájára szíveskedjenek 2014. április 15-ig megfizetni.

  Lehetőség van a klubházban készpénz befizetési csekkek átvételére is.

  Figyelem! Amennyiben átutalással történik a tagdíj kiegyenlítése, úgy kérjük a közlemény rovatban a nevet és a korosztályt mindenképpen feltüntetni!

   

  ***

   

  2014. február 28.

  Tenisz Közgyűlés 2014

  Tisztelettel és szeretettel meghívjuk egyesületünk évadzáró - nyitó közgyűlésére, melyet egy vacsorával összekötve a Halászkert étteremben tartunk 2014 március 22-én 16 órai kezdéssel.

  Napirendi pontok :

  1. Köszöntés , határozatképesség vizsgálata .
  2. Levezető elnök , jegyzőkönyv vezető és hitelesítők megválasztása .
  3. A Sportkör 2013-es évének értékelése , beszámoló . Ea: Felhőfalvi László Sk elnök .
  4. Az alapítvány 2013-es évének értékelése , beszámoló. Ea: Németh István kuratórium elnöke  .
  5. Beszámoló  a 2013 évi gazdasági adatokról . Ea: Balázs Istvánné elnökségi tag .
  6. 2014 évi tervek , tagdíj előterjesztés . Ea : Felhőfalvi László Sk elnök
  7. Beszámoló a 2013 évi Gyermek tenisz oktatásról . Ea: Lengyel Álmos
  8. Csapatkapitányi beszámolók a 2013 évről .
  9. Beszámoló  a Szent István napi országos versenyről és az egyéb házi versenyekről , díjkiosztás . Ea: Mészáros Károly elnökségi tag .
  10. Örökös tagsági viszony szabályozása . Örökös tag jelölés-választás . Ea: Dr. Hajba Csaba
  11. Jelölő bizottság választás a 2015 évi  új elnökség választás előkészítésére .
  12. Vegyes ügyek.
  13. Vacsora a sportkör költségén , melyhez ezúton is jó étvágyat kívánunk .
   (Választható :
   A menü : Csirkemell párizsiasan és natúr, rizibizi, párolt zöldség, savanyú,
   B menü : Halászlé vegyes halfiléből, túrós csusza. Pogácsa, egy pohár bor, vagy üveg sör, fejenként.)

  Amennyiben  a megadott időpontban a közgyűlés határozatképtelen, úgy 16 óra 15 perckor a megjelent létszámmal a közgyűlést (a fenti napirendekkel) határozatképesnek nyilvánítjuk és a közgyűlést megtartjuk .

  Az egyes napirendek írásos előterjesztései az alábbi linkeken elérhetőek, vagy külön kérésre és egyeztetett időpontban a Sportkör Elnökénél megtekinthetőek.

  Tenisz közgyűlés (2014 március 22) 2013 évi beszámoló
  Tenisz közgyűlés (2014 március 22) tervek, tagdíj
  Tenisz közgyűlés (2014 március 22) költségvetési terv
  Tenisz közgyűlés (2014 március 22) beszámoló házi versenyekrőlí
  Tenisz közgyűlés (2014 március 22) örökös tagság

  A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében (vacsorarendelés) kérjük részvételi szándékát legkésőbb  március 17-ig beérkezőleg  jelezni szíveskedjen a  +36 20 3978126 telefonszámon, vagy a balzs.zsuzsa@gmail.com email címen.

  Megjelenésére, véleményére és javaslataira számítunk.

  Baráti és sporttársi üdvözlettel.

  Felhőfalvi László
  Sk. elnök

  ***

   

  2014. január 09.

  Nagy sikerrel!

  Nagy sikerrel, 16 résztvevővel (8 férfi páros) került lebonyolításra a hagyományos Karácsony Kupa 2013. december 22.-én. A mérkőzések rendkívül színvonalasak voltak, sportszerű versenyzéssel. A hagyományos férfi páros versenyt baráti hangulatú vacsorával zárták a résztvevők, elköszönve az elmúlt évtől.

  Az eredmények:

  1. helyezett dr. Győri János - dr. Veress Gábor,
  2. helyezett Kupcsik György-Grimm József,
  3. helyezett Herold Krisztián - Felhőfalvi László.

   

  ***

   

  2013. december 02.

  Karácsony Kupa (Berta Zoltán emlékverseny)

  2013. december 22.-én (vasárnap) 12 órától kerül megrendezésre a hagyományos meghívásos férfi páros Karácsony Kupa (Berta Zoltán emlékverseny). Az elmúlt évhez hasonlóan a résztvevők külön meghívót kapnak, akiket szeretettel várunk az év utolsó versenyére.

   

  ***

   

  2013. november 12.

  Lapok a balatonfüredi teniszezés történetéből

  Előző hírünkben már megnevezett kiadványt az érdeklődők mától letölthetik a klubtörténet oldalunkról, vagy ide klikkelve.

   

  ***

   

  2013. november 11.

  Felhívás és információ sportkörünk múltjáról.

  A közelmúltban a Balatonfüred Helytörténeti kiadványa részletesen foglalkozott Balatonfüred, így sportkörünk múltjával. Az anyag nagyon értékes, annak ellenére, hogy néhány helyen még pontosításra, frissítésre szorul. Az anyag oldalunkon is hamarosan elérhető lesz.

  Az elnökség ez úton intéz felhívást minden tagjához, különösen régi tagjaihoz, hogy amennyiben bármely információjuk, ismeretük van a klub életéről, a teniszről, az 50-es évektől napjainkig, úgy ezt osszák meg a klubvezetéssel. Az információkat a hozzászólások, vélemények rovatunkban tudják eljuttatni hozzánk. Ígérjük, hogy ezeket az információkat rendszerezni fogjuk, az elnökség által felkért néhány régi tagunkkal egyeztetjük és ezt követően kerül az fel honlapunkra, illetőleg a szélesebb közvélemény számára is eljuttatjuk.

  Teniszmúltunkról készült anyagokat a későbbiekben a dokumentumok rovatunk alatt találhatják meg az érdeklődők.

   

  ***

   

  2013. október 27.

  Megtartotta októberi ülését az elnökség.

  A szabadtéri 1-es 2-es pályák november 2-ig üzemelnek, így november 3-tól a már felállított sátor vehető igénybe. A még tartó jó idő ellenére is a sátor üzemeltetési szerződésre a klub gondnokának foglalkoztatására is tekintettel az egyébként remek szabadtéri idény végéhez tértünk.

  A sátorban klubtagjaink továbbra is a tavalyi évhez hasonló bérleti kedvezményben részesülnek.

  Mintegy utolsó karbantartási munkaként lefestésre került a pályákat körbe ölelő hálótartó oszlopok és villanyoszlopok.

  Az év utolsó versenyére december 21.-én kerül sor a klub szervezésében, amely a meghívásos páros Karácsony kupa (Berta Zoltán emlékverseny). Ennek részleteiről még megfelelő időben az érintetteket értesítjük.

  Az elnökség döntése értelmében három versenycsapatunk Balatonfüred A és Balatonfüred B valamint a Balatonfüred C évi 20.000 Ft-os támogatásban részesül idén és a jövő évtől, amelyet a csapat döntése szerint használhatnak fel utazási, a versenyzéssel összefüggő kiadásokra.

  Az elnökség ez úton is gratulál a versenyzőknek, megköszönve aktív részvételüket, valamint a csapatkapitányoknak a szervezőmunkát. A téli időszak alatt a klubházat a sátor bérlője üzemelteti, kérjük ennek szíves figyelembe vételét.

   

  ***

  2013. október 07.

  Az októberi páros verseny eredménye:

  Kissé hideg időben nagy sikerrel és nagy számú érdeklődő mellett került lebonyolításra a hagyományos októberi páros verseny. Összesen 23 fő 19 férfi, 4 nő versenyző vett részt a versenyen és számtalan színvonalas mérkőzésre került sor.

  A hölgyeknél körmérkőzésre került sor, Balázsné Zsuzsa győzött, Salamon Zsuzsa, Nyitrai Zsuzsa megosztva másodikak lettek, harmadik pedig Doktorné Galambos Ágnes lett.

  A férfi versenyt Szabó Gyula 24 nyert gémmel nyerte meg, a hasonló eredményt elért Kupcsik György második lett azzal, hogy egy rendkívül szoros mérkőzésen a párjával vereséget szenvedett, harmadik Dattler Sándor lett 22 nyert gémmel.

  Valamennyi versenyzőnek gratulálunk és köszönjük a részvételt. A versenyt követően baráti beszélgetésre, kevés ital elfogyasztására került sor, majd elfogyasztottuk Herold Krisztián és segítő családtagjai által készített finom marhagulyást. A hagyomány természetesen jövő októberben folytatjuk.

   

  ***

  2013. szeptember 21.

  Páros Teniszverseny

  Október 05. napján szombaton kerül megrendezésre az 2013. évi Októberi Páros Teniszverseny.

  VERSENYKIÍRÁS

  A verseny neve: 2013. évi Októberi Páros Teniszverseny
  Ideje: 2013 október 05. szombat 09.00 óra
  Rendező: Balatonfüredi Petőfi Sportkör
  Helyszín: Balatonfüred Kiserdő teniszpálya
  Nevezési határidő: 2013. október 05.
  Versenybíró: Dr. Hajba Csaba
  Nevezés a helyszínen
  Pályák száma: 4 db salakos
  Díjazás: Oklevél
  Versenyszám: páros
  Lebonyolítás: a létszámtól függően sorsolás a helyszínen

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  A versenyt követően Herold Krisztián által készített marhagulyással és hozzávaló itallal látja vendégül az Egyesület a versenyzőket. Természetesen a résztvevőknek is lehetőségük van a baráti hangulat fokozására, az általuk hozott sütemények, italok elfogyasztásával.

   

  ***

  2013. szeptember 03.

  Fürediek a Huszár Kupán

  Augusztus 31-szeptember 1. került megrendezésre Fövenyesen a Huszár Kupa Veterán Teniszverseny.

  Több füredi induló is értékes helyezést ért el, amelyből kiemelkedik Herold Krisztián eredménye, aki korcsoportjában első helyezett lett.

  3. helyezést ért el a dr. Győr-Herold és a dr. Hajba -Stanka páros.

  Dr Győri János és dr Hajba Csaba egyéniben is széperdményt értek el, mindketten 3.-ak lettek korcsoportjukban.

  Az eredmények értékét növeli, hogy több a Szent István Kupán kiváló eredményt elérő, az országos rangsorban is jegyzett versenyző is indult.

   

  ***

  2013. augusztus 19.

  Szent István Napi Teniszverseny eredményei

  Több mint 70 résztvevővel, nagy sikerrel került lebonyolításra a hagyományos 39. veterán teniszverseny.

  A három napos rendezvényen végig jó időben magas színvonalú mérkőzések voltak. Rendkívül büszkék vagyunk versenyzőink remek szereplésére.

  Dr Győri János 3. lett a 45 éves korcsoportban úgy, hogy majdnem döntős lett. Kiemelkedett a Kupcsik György- Szecsődi István páros, akik a döntőbe jutottak, és ott is csak az országos ranglistát vezető Dr Almai-Fülöp párostól kaptak ki szoros meccsen.

  Mindenkinek köszönjük a részvételt és szurkolóink biztatását is.

  A rajtlista és az eredmények az alábbi fájlokban megtekinthetők.

  RAJTLISTA | FE45 | FE55 | FE65 | FP90 | FP120 | NE45 | VERSENYJELENTÉS

   

   

  ***

  2013. augusztus 5.

  Felkészülési párosverseny az Augusztus 20 Kupára

  Négy férfi páros részvételével került sor augusztus 3-án a férfi párosversenyre.

  A hagyományteremtő verseny célja az augusztusi Szent István Napi versenyre való felkészülés volt.

  Eredmények:

  I. helyezett a Kupcsik-Szecsődi,
  II. helyezett a Felhőfalvi-Dr Hajba
  III. helyezett a prof.Dr Veress- Szabó/Cege/ párosok lettek.

   

  ***

  2013. július 29.

  Sikeres páros verseny júliusban

  Több mint 25 fő részvételével került lebonyolításra a szokásos júliusi páros verseny a szombati július 27.-i napon.

  A nagy meleg ellenére jó hangulatban, remek mérkőzésekre került sor és a verseny kitűnően szolgálta a közösségi egyesületi életet. Örömmel vettük, hogy a versenyen fiatalok, hölgyek és urak korosztálytól függetlenül vettek részt és mindenki sportszerűen versenyzett.

  A versenyt helyben készített Jókai bableves és hozzátartozó italok elfogyasztásával, hosszas baráti beszélgetésekkel zártuk.

  Nem kérdés, jövőre - remélhetőleg még több résztvevővel - a hagyományt folytatjuk.

  A verseny első helyezettje dr. Veress József lett, 2. helyezett dr. Győri János, a harmadikak pedig megosztva Földházi István és Hajba Zsolt lettek.

  Az egyesület elnöksége a részvételt és a szervezésben való közreműködést ez úton is megköszöni.

   

  ***

   

  2013. július 23.

  Első Balatonfüredi Szívkupa

  Június 8.-án került lebonyolításra az Első Balatonfüredi Szívkupa.

  A baráti hangulatban lezajlott páros versenyen színvonalas játszmákat láthattak az érdeklődők. A versenyen 12 pár küzdött a kupáért. A közbeszóló időjárás miatt a döntőt félbe kellett szakítani, így rendhagyó módon két első helyezést kellett kihirdetni.

  A versenyt követően a Borcsa étteremben látták vendégül a rendezők a versenyzőket. A verseny ötletgazdája Regőci Attila volt, aki mellett társelnökként közreműködött prof. dr. Veress Gábor a Balatonfüredi Szívkórház főigazgató főorvosa.

  A résztvevők a versennyel az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.

  A verseny végeredménye:

  1. helyezett megosztva a prof. dr. Veress Gábor - Wacha Antal, valamint a Regőci Attila - Gyabronka Bence páros,

  2. 3. helyezett az Eppel János - Darvalits Lajos és Stumpf István - Balázs György páros.

   

  ***

   

  2013. június15.

  ÉSZAK-DÉL "ÖSSZECSAPÁS" A KISERDŐBEN

  Ötödik alkalommal rendeztük meg az Észak-Dél tenisztornát a kiserdei Petőfi sportkör teniszpályáin.

  A nagyszerű hangulatú találkozón a résztvevők egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak az ideális környezetről, a jól felkészített pályákról és a lebonyolítás tökéletességéről.

  A torna ideje alatt egész napos kitelepülést biztosítottunk a részvevőknek, amit este megkoronázott a finom Jókai bableves tál, és a komoly sült tálak mennyisége.

  Finom borokról a jó nevű Petrányi pince gondoskodott, akinek tulajdonosa a torna egyik kitalálója és egyben résztvevője is.

  Az Észak-Dél tenisztorna megrendezésének szándéka már évek óta a fejünkben volt, de csak öt évvel ezelőtt vált realitássá.

  Egyértelműen baráti társasági tornáról beszélünk, de a mérkőzéseken "véresen" komoly küzdelmeket tapasztalunk.

  A torna lebonyolításánál minden csapat 6 páros játékost állít ki. Egy páros az ellenfél mind a hat párjával játszik. Tehát végeredményben 36 mérkőzésre kerül sor, ami azért a nap végére kiveszi a lábakból az erőt.

  Tájékoztatásként, a teljesség igénye nélkül, a kiírás szabályaiból néhány pontot az alábbiakban foglalok össze.

  1.) A résztvevőnek északi (vagy déli) kötődéssel kell rendelkezni. (lakás,
  nyaraló, munkahely)
  2.) A résztvevőnek 50 év felettinek kell lennie.
  3.) A résztvevő nem lehetett pályafutása során első vagy másodosztályú játékos.
  4.) A mérkőzések 1 szettig tartanak. (6:6-nál tie brake)
  5.) Egy páros maximum 3 főből állhat és tetszés szerint ebből kell 2 főt a pályára küldeni.
  6.) Csapatokat a csapatkapitánynak kell összeállítani.

  A szoros eredményekre jellemző, hogy az elmúlt 4 évben lejátszott mérkőzések állása 4:4. Minden évben megosztoztunk a győzelmeken és a vereségeken egyaránt.

  Az idei, első mérkőzésünkön az Északi csapat nagy küzdelembe győzött 20:16-ra.

  Visszavágó augusztus 24.-én Siófokon lesz, amire azért készülünk nagyon, hogy végre 2 győzelemmel zárjuk az évet.

  Sárkány Ferenc
  Északiak csapatkapitánya

   

  ***

   

  2013. július 9.

  VERSENYFELHÍVÁS!

  Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk a soron következő, alábbi két versenyünkre.

   

  2013 július 27. szombat -
  2013. évi Nyári Páros Teniszverseny

   

  Versenykiírás:

  A verseny neve: 2013. évi Nyári Páros Teniszverseny

  Ideje: 2013 július 27. szombat 8.00 óra

  Rendező: Balatonfüredi Petőfi Sportkör

  Helyszín: Balatonfüred Kiserdő teniszpálya

  Nevezési határidő: 2013. július 20.

  Versenybíró: Felhőfalvi László SE elnök

  Nevezési cím: Felhőfalvi László SE elnök

  Pályák száma: 2 db salakos

  Díjazás: Oklevél

  Versenyszám: páros

  Lebonyolítás: a létszámtól függően sorsolás a helyszínen

  Egyéb szabályok: Eredményhirdetés után Dr. Hajba Csaba és Doktor Ferenc módra készült Jókai bableves kóstolása, a versenyzők által hozott sütemények, italok elfogyasztása.

  Versenyigazgató: Mészáros Károly

   

   

  2013 augusztus 3. szombat -
  Felkészülési Torna Szent István Kupára

   

  Versenykiírás:

  A verseny neve: Felkészülési Torna Szent István Kupára

  Ideje: 2013. augusztus 03. szombat 08. 00 - 12. 00 óra

  Rendező: Balatonfüredi Petőfi Sportkör

  Helyszín: Balatonfüred Kiserdő teniszpálya

  Nevezési határidő: 2013. július 27.

  Versenybíró: Mészáros Károly versenyigazgató

  Nevezési cím: Dr. Hajba Csaba

  Pályák száma: 2 db salakos

  Díjazás: Oklevél

  Versenyszám: páros

  Lebonyolítás: a létszámtól függően sorsolás a helyszínen

  Egyéb szabályok: Azon párosok jelentkezését várjuk, akik indulni kívánnak a Szent István Kupán.

  Versenyigazgató: Mészáros Károly

  ***

   

  2013. június 24.

  Gyermek és ifjúsági verseny 2013.

  Hét döntően 2002-2004. évi születésű fiatal részvételével került lebonyolításra 2013. június 22.-én a szokásos gyermek- és ifjúsági verseny. Az ez évi versenyre azok a fiatalok kaptak meghívást, akik részt vettek az egyesület által biztosított ingyenes teniszoktatáson és a verseny célja így egyúttal szintfelmérésnek is megfelelt.

  Lengyel Álmos oktató játékos vetélkedőt szervezett, amelyet jó néhány érdeklődő szülő és hozzátartozó figyelemmel kísért. A versenyen a gyermekek ügyesen szerepeltek és megérdemlik, hogy őket név szerint is megemlítsük. Raáb Attila, Raáb Sándor, Sipos Zsófi, Sipos Gergő, Turáni Robin, Bernát Eszter és Kauker Barbarának és oktatójuknak Lengyel Álmosnak ez úton is gratulál az elnökség

   

  ***

   

  2013. május 30.

  Folytatódnak a csapatbajnokságok

  Új eredmények:

  Balatonfüred A - Tapolca 5 : 1
  Balatonfüred A - Pikk Ász 4:2
  Balatonfüred B - Tapolca 3:3
  Balatonfüred B - Balatonalmádi 1:5
  Balatonfüred C - Balatonalmádi A 1:5

   

  ***

   

  2013. május 21.

  Szezonnyitó egyéni verseny

  Nyolc fő részvételével jó időben, jó hangulatban és jó mérkőzésekkel került lebonyolításra a szezonnyitó egyéni verseny a férfiak számára.

  Eredmények:

  1. Herold Krisztián
  2. Hajba Zsolt
  3. dr. Hajba Csaba

  ***

   

  2013. május 20.

  Megkezdődtek a csapatbajnokságok

  Eredmények:

  Balatonfüred B - Szigliget 0:6
  Balatonfüred C - Euronix 3:3
  Balatonfüred A - Balatonalmádi elhalasztva

  ***

   

  2013. május 13.

  Felhívás az utánpótlás nevelés támogatására

  Örömmel értesítjük klubtagjainkat, hogy nagy sikerrel mintegy 20 fő részvételével megkezdődött a 7-14 éves fiatalok tenisz oktatása. A klub az oktatás költségeit magára vállalta, de örömmel vennénk, ha tagjaink akár kis összegű (1-2 ezer forintos) önkéntes támogatással is segítenék az utánpótlás nevelést. A támogatást a klub bankszámlájára 11748069-20065269 utánpótlás nevelés megjegyzéssel kérjük befizetni.

  ***

   

  2013. május 7.

  Megtartotta május ülését az elnökség.

  Az elnökség mindenek előtt a pályák rendbetételével, szezonra történő felkészítésével foglalkozott. Már mind a négy pálya használható, jó minőségben.

  Új hálók kerültek kihelyezésre az 1-es és 2-es pályára, árajánlatot kért az elnökség a hálótartó oszlopok és más szükségessé vált felújítandó kültéri elemek festésére.

  Kicseréljük a szakadt molinókat. Megtárgyalta az elnökség három klubtagunk dr. Olti Ferenc, Doktor Ferenc és Pázmány József igen értékes javaslatait, amelyeket a közgyűlés legutóbbi döntésének megfelelően előkészítettek. Mindenek előtt ennek alapján bevezetjük a pályák kihasználását figyelő monitor rendszert, majd ennek alapján intézkedünk a pályát kérők, de azt visszajelzés nélkül nem használók díjtartozásának behajtásáról.

  Két pálya műanyag csíkozással történő ellátására a legközelebbi közgyűlés döntését fogjuk kérni.

  Május 13-tól kezdődnek a csapatversenyek, május 18.-án pedig sor kerül a szezonnyitó egyéni versenyre.

  Mindenkinek jó sportolást kíván az elnökség. .

  ***

   

  2013. április 17.

  Áprilisban is ülésezett az elnökség

  Az elnökség megtartotta szokásos havi (április havi) ülését, amelyen mindenek előtt a nyári szezonra való felkészülés volt fő kérdés.

  Az 1-es és 2-es pálya már üzemel. A sátorbontásra április 21.-ével kerül sor, így a szükséges előkészületek miatt várhatólag április végén fog beüzemelni a 3-as és 4-es pálya.

  A szokásos "tavaszi értesítő"-t a klubtagok a honlapon megtalálhatják, az elnökség ez úton is kéri a tagdíjak időben történő befizetését.

  Várjuk és reméljük, hogy a klubtagság a meghirdetett teniszversenyen minél nagyobb számban részt vesz.

  Az elnökség ingyenes tenisz iskolát hirdetett a 7-14 éves korosztálynak, amelyre 14 fiatal jelentkezett, amelyet nagy sikernek tartunk. Reméljük, hogy a fiatalok megszeretik a teniszt.

  ***

   

  2013. április 16.

  Tisztelt Klubtagunk

  A 2013-as teniszévad beindítása előtt az alábbiakról tájékoztatunk:

   

  Tagsági díj

  2013 évben a tagsági díj nem változik.

     

  Családi
  kedvezménnyel

  Gyermek (14 éves korig) 6000 Ft/év 5000 Ft/év
  fjúsági (18 éves korig) és nappali felsőoktatásban részvevők 16000 Ft/év  14000 Ft/év
  Felnőtt (65 éves korig) 30000 Ft/év  27000 Ft/év
  Nyugdíjas (65 év felett vagy fiatalabbak nyugdíjas igazolvánnyal) 16000 Ft/év 14000 Ft/év

  A családi kedvezmény 3 vagy több fő esetén vehető igénybe.
  Az éves tagdíj  befizetés  határideje: 2013 április 30.
  A tagdíj befizethető a gondnoktól kért csekken, vagy az OTP Banknál lévő folyószámlánkra  : 11748069-20065269     

   

  2013 évre tervezett versenyek, események

  Májustól-Júniusig Megyei csapat bajnokságok

  05.18  - Szezonnyitó egyéni házi verseny
  06.08 - 9-15h között, 4 pálya Első Balatonfüredi Szív Kupa meghívásos páros teniszverseny 4x6x2000Ft=48000 Ft
  06.15  - Észak-Dél balatoni vállalkozók versenye
  06.22  - Gyermek és ifjúsági egyéni verseny
  07.27 - Felnőtt "batyus" páros verseny
  08.16-18 - Szent István Napi Országos Veterán Tenisz verseny
  08.19-20 - Kupa Libre Országos teniszverseny . /10-20 óra között./
  09.14 - Vasutas találkozó  /Becsült időpont/
  10.05 - Balatonfüred-Paloznak baráti páros verseny
  12.21 - Meghívásos Karácsony Kupa páros verseny

   

  A  SzJA 1% felajánlása.

  Tisztelt Klubtagok! A 2011-ben befolyt támogatásokat  ezúton ismételten köszönjük.

  Ezúton kérünk Benneteket, hogy akik még ezután rendelkeznek az 1 % oda ítéléséről és azt az Alapítvány javára  tervezték, azok ez évben a Balatonfüredi Petőfi Sportkört nevezzék meg kedvezményezettnek.

  A Balatonfüredi Petőfi Sportkör Adószáma: 19900049-1-19

   

  A papír alapú tájékoztatás csökkentésére érdekében kérjük, hogy folyamatosan kísérjétek figyelemmel honlapunkat / http://www.petofisportkorfured.hu -t, továbbá az elnokseg@petofisportkorfured.hu e-mail címre a kapcsolattartás egyszerűsítéséhez (aki ezt még nem tette meg) adjátok meg elektronikus elérhetőségeteket.

  Megköszönve a Sportkörben végzett eddigi munkádat ezúton is megerősítjük, hogy klubunk életének jobbá , kellemesebbé tételében munkádra, javaslataidra továbbra is számítunk.

  A sportkör elnöksége nevében baráti üdvözlettel.

  Felhőfalvi László
  SK elnök                                             

   

  ***

   

  1. oldal | 2. oldal | 3. oldal | 4. oldal | 5. oldal | 6. oldal | 7. oldal | 8. oldal
  9. oldal

   

   

   

   

  TOVABB >>

   

  Seo | design by: NetStilus | Minden jog fenntartva * www.petofisportkorfured.hu * 2010 - 2024 | GalA | UserA


  Netstilus Webdesign

  Bezárás Bezár

  Web Site Impressum

  Üdvözöljük a BALATONFÜREDI PETŐFI SPORTKÖR honlapján! Oldalunkon rövid betekintést kap a Klub életéből, megismerheti a Klub történetével, megismerheti a klub tagjait......

  Tulajdonos: BALATONFÜREDI PETŐFI SPORTKÖR

  Címsorszöveg: • BALATONFÜREDI PETŐFI SPORTKÖR • BALATONFÜRED | TENISZKLUB

  Linkfelhő: tenisz, teniszpálya bérlése, teniszoktatás, balatonfüredi teniszklub, füredi tenisz, tenisz oktatás Balatonfüreden

  Készült: 2010. november 18.

   

   

  Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

   


  Bezárás Bezár

  NetStilus Web Design

  Stúdió: 06 87 481 - 709
  Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
  Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
  Fax: 06 87 343 - 457
  E-mail:
  Web: www.netstilus.hu


  Bezárás Bezár

  • KÖSZÖNTŐ
  • 2. oldal
  • 3. oldal
  • 4. oldal
  • KAPCSOLAT

  Kezdő oldal (index.php)

  ....

   

   

  2. oldal

  ...

  3. oldal

  ...

  1. oldal

  ...

  Kapcsolat

  ...

   


  Bezárás Bezár

  Web Site

  Üdvözöljük a BALATONFÜREDI PETŐFI SPORTKÖR honlapján! Oldalunkon rövid betekintést kap a Klub életéből, megismerheti a Klub történetével, megismerheti a klub tagjait......

  Weboldalunkon az alábbi szavakra kereshet:

  tenisz, teniszpálya bérlése, teniszoktatás, balatonfüredi teniszklub, füredi tenisz, tenisz oktatás Balatonfüreden

  Címsorszöveg: • BALATONFÜREDI PETŐFI SPORTKÖR • BALATONFÜRED | TENISZKLUB

  Készült: 2010. november 18.

   

  Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső